WON'T BE LONG

'Cause I won't and I can't and

I don't understand

You became what you hate

or you hate what you become


Tävlings premiärFick lust att vara med i en tävling på joachim k's blogg!
Håll tummarna för att jag vinner tisha nummer ett.
Klicka på bilden för att komma till tävlingen!

T.H.E.H.I.V.E.S.

Idag, har jag kommit fram till att jag verkligen, verkligen, VERKLIGEN vill ha en ritplatta. Det finns dock en risk att jag skulle stänga in mig på mitt rum med den, min dator, några bra skivor och en stor termos te, och bara stanna där på obestämd tid om jag fick en. 
Fast på ett sätt är det lite tråkigt, alltså att inte rita på papper. Det är som mysigare. 
Fast ritplatta är FRÄNT. 

Jag har märkt att jag flera gånger per dag påstår att jag hatar världen, hela tiden. Det är lite underligt, för ajg gör inte det. Inte så mycket i alla fall.  

Idag har jag varit på modvisning och kikat på en massa fina kreationer.
Gud vad kul att gå design egentligen.
 Usch, jag vill bli allt. Faktiskt, det är nästan inte en överdrift.
Nu tänker jag göra en lista på vad jag kan tänkas vilja bli (utan inbördes ordning) • Polis
 • Journalist
 • Programerare
 • Brandman
 • Servitris
 • Illustratör
 • Författare
 • Chokladprovare
 • Elektriker
 • Advokat
 • Åklagare
 • Regissör/Låtskrivare
 • Skådespelare
 • Ha ett band
 • Modedesigner
 • Bilmekaniker
 • Ljudtekniker

Där är ett par i alla fall.
Några förslag på gymnasielinje?


pixlarJag möttes av en trevlig överraskning i ett grönt paket när jag kom hem från skolan.
Nu, ska jag lyssna på Bon Iver, fika lite rostade mackor och försöka få någon ordning på alla bilder!

Glittery
Idag har jag inhandlat en fin mineralrouge och glitter till ögonen, hur bra som helst.
Kikat lite på när Maria bidde sminkad på makeupstore också.
I skolan har vi sjungit "with a litte help from my friends" för fulla muggar. Den låten gillas mycket, dock spelade vi Joe Cockers version, jag gillar Ringo lite bättre men det är väl en smaksak.

Det är faktiskt kul att sjunga,
och rosetten knåpade jag ihop när vi hade dumdumvikarien i torsdags.

Bikerjacket


Ugly, eller?jag har finaste pojkvännen i alla fall.

it would be, so easy, to sing a song about you

+

en pekka

Idag har jag varit på simhallen och haft helkul med fina klasskompisar,

bastat massa och ätit glass.

Lyssnat mestadels på David and the citizens, druckit jordgubbste

Kikat på änglar och demoner

tyckt att den var bättre än jag hört

haft råfint hår och varit allmänt bäst.


Tony Irving pratar kul, jag ska bli som han

Jag hatar att ha torr händer, HATAR det. Usch och fy.
Jag gillar, snelugg.
Jag gillar att det förhoppningsvis blir simhallen imorgon, råbra.
Jag gillar Midgård. Fast samtidigt, det skulle vara kul att träffa fler nya människor, på t.ex. minerva. Nu ska man kanske inte basera sitt val av gymnasie på vilka människor som går där, eller?
Men midgård är mysigt och fint så vi får se.

Jag målade med vattenfärg idag, tummen upp för det!

Juste, hatar träningsvärk. Fast ibland är det lite skönt.

Massa förberedelser för nationellaproven i svenska nu. Har gjort två prov-prov på skrivdelen nu, skrev bästa novellen förra veckan och sämsta antologin idag. Nä inte sämsta, men jag gillar noveller. Om inte det kommer som alternativ på nationella så blir jag förbannad.

Jag hatar att min sylärare är sjuk och att hon har en dum vikare, vill ju ha lite råd när jag sätter igång även om jag har en plan, och de vill jag inte ha av en dum, jobbig, töntig vikarie.

Blev en liten hat/gill-lista.
GRILLZZZGissa vem som får plocka bort sin tandställning tredje mars!

Kortvariga möten

Korta möten och samtal är de bästa.
För några dagar sen när jag skulle med bussen, rusade jag till busshållplatsen så fort jag bara kunde, för att upptäcka att det inte gick någon då. Bussarna gick varje halvtimma istället för varje kvart. Lite bitter och så gick jag några busstopp vidare för att fördriva tiden. När jag väl stannade vid ett tog det inte lång tid innan en lite tant med gåstavar sakta kom mot mig, och sa;
- Vilken tur att någon sitter här redan då vet man att bussen inte her gått.
Därifrån tog samtalet fart och vi började prata om lite olika saker, t.ex. mitt gymnasieval. Vid ett tillfälle frågade hon mig,
- Vet du har man kan göra en babyfot?
Jag svarade att jag inte visste det, då ställde hon sig upp och gick bort mot busskurens ena glasvägg, med frost på ena sidan, sen knycklade hon ihop handen på något konstigt vis och gjorde mycket riktigt ett babyfotsavtryck på rutan. Hon berättade att hon tyckte att handavtrycken på rutan från alla ungdommar såg lite skrämmande ut, jag höll med.
  Så kom bussen, jag satte mig långt bak med lurarna på huvudet, hon långt fram, och jag tänkte att henne träffar jag nog aldrig mer.


Hatar lookbook

Lookbook får mig att upptäcka komplex jag inte ens visste existerade.
Hatar alla pinnsmala tjejer. Helvete.Saknar finaste Moa.
Är trött.

Vinden viner massa i kaminen, det är både skrämmande och lite vackert.

pang bom byxdress?

Aj vad det svider.
Idag när jag skulle slå mig ned på en stol på skolan för att börja planera på shortsdressen jag skulle sy så råkade jag, i samma sekund jag satte mig, hugga mig i handen med min penna. Det är en sån med stift och jag högg mig råhårt med metallgrejen längst ut. Man skulle kunna tro att det var ett mördarredskap. Nu har jag ett stiligt litet svidande jack i handen. 

Utöver det har jag stora planer för shortsdressen, den gör sig hur bra som helst på papper, sen om den går bra att sy och hur det nu blir återstår att se! 

kupanköp


I am not a robot

Idag, blev en underlig dag.
Klev upp halv åtta och kände mig jätteduktig, ät en massa frukost och knallade över gatan till Maria. Ropade efter henne och fick svar av hennes mamma som förklarade för mig att skolan börjar imorgon, jag som hade varit så duktig! La mig i Marias säng och pratade och skrattade och fick hund i ansiktet.
Gick ut med samma hund sen, det var fint ute, Maria låg kvar hemma i varma sköna breda sängen.
Faktiskt så var det jättejättesuperfint ute, för solen höll precis på att gå upp och allting vilade på gränsen mellan varklighet och fantasi i det gula skenet. Djupt och fint, men det var ju så det var.

Sen efter lite bök och stök åkte vi till stan, själva dagen var nog inte så  konstig idag, det kändes nog bara så för att morgonen var så fin.

Träffade Kasper, fick med mig råbra tröjor hem, eller i alla fall råfina. En blå-grå virkad t-shirt, låter inte så fint men det är den. 40 spänn på kupan. Sen köpte jag en stor tunn svart tröja på rea på monki, med ett fint tryck också, 100 riksdaler. 
  Jag har tänkt på en sak, eller nej det har jag inte utan jag kom att tänka på den nu faktiskt. Alltså, när man lägger ut bilder på saker man har köpt, och man har köpt dem secondhand, varför sätter man ut priset? Vad är poängen? Jag menar, sannolikheten att någon hittar en likadan nu när man har köpt den är ju hemskt liten, nästan noll. Bara tänkte på det, och nu när jag tänkte på det kom jag att tänka på en film som våran svensklärare visade oss, nämligen tage danielssons monolog om sannolikheter. Den är hemskt rolig och alla som är skeptiska till att orka kika på den, var inte det, den är helkul så ta er tid! hur bra som helst. Det var en finfin svenskalektion det.Nu på kvällen har jag varit iväg och gratulerat morfar, född 1927, 83 år fyllda idag. Herregud vad 1927 känns avlägset.

Jag är lite rädd för att bli gammal, rädd för att dö. Men något som skrämmer mig mer än själva döden i sig, är att se människor i min omgivning försvinna. Tyna bort en efter en. Usch, jag borde bara umgås med människor födda under 2000-talet när jag blir gammal, så kanske jag slipper det.

Det finns en sak som är bra med att bli gammal, alla gamla människor gör supergott kaffe, helt ärligt. Dom kan sina grejer, det är ett faktum.


Borde vända på dygnet


Magiskt, men tragiskt

Sitter och lyssnar på Håkan, har gjort det några nätter av någon anledning, ryser lite ibland.
Men det är fint, finfint tycker jag.
Jag tror, tror vekligen att 2010 kommer att bli bra.
Bli något speciellt.
Åhå vad jag längtar till gymnasiet, jag är så trött på lilla västangård med de små trångsynta människorna. Trött på lugnet och att allt är samma samma, trött på min klass och trött på ganska mycket.
Fick helfina betyg den här terminen, det kändes hur bra som helst. Jag har inte ens märkt att jag har presterat så bra. Nu låter jag hemskt duktig, med betoning på duktig, förlåt då. Jag kanske har andra saker som känns svårare än just den lilla biten av mitt liv som kallas skola. Men visst, jag har det väl relativt lätt. Hur som haver, det börjar kännas som att arena är det rätta för mig. Jag hoppas det.
Gud, om en månad ska jag ha bestämt mig.
Jag önskar att jag var en sån som hade en plan för mitt liv, men så är inte fallet.

Nån gång nästa vecka åker jag tjugo mil söder ut och vilar upp mig i en fin villa i en liten by. Det finns ett fint trädgårdsland där, och en enorm tomt. Åh vad jag längter till sommaren.
Att få gå omkring barfota i ett par fina shorts eller en snyggsnygg kjol. Fast vi får ju inte hoppa över våren, med tunna jackor, fina sneakers och svaga vindar.
Hemskt vad trött jag är på det metertjocka snötäcket som pryder Umeå, fast samtidigt är det vackert. Men det har haft sitt fina färdigt, nu står jag här, beredd på våren och gräset och vårkänslorna.

Lite lånat och fint

Lånade lite nyårsbilder från Gabban, Anyway, klicka på någon av bilderna för att komma till henne!
Dansades&dansades.
Jag, Gabban, Herman och Josef blev lyckliga när vi vann idomin!
Stod på en bro vid älven med ögonen riktade mot centrum, raketer är så fina.
Tack, My och Eva, för en himla bra kväll.

BRATZ

Bästa nyårsaftonen någonsin spenderades hos Eva, BRAT PARTAJ - Awesomeness. Killar med backslick och tjejer med paljetter. Jag och Kasper Kom dit lite sent med det var rånice, hängde i white room, idominade, alla var fina bratz. Dansade, och kollade på raketer från en bro. Umeå lystes upp fint under dem. Räknade ner, hala minuten. Det kändes som att den minuten tog väldigt, väldigt lång tid. Sen regnade det raketer och kyssar på tolvslaget. Korkar avfyrades pang pang skål party pang. Himla skön stämning hela kvällen trots att jag blev hemskaste kall när vi skulle kika på raketerna.

Nu, är jag trött. Det var jag igår kväll också, det är som att tröttheten hänger kvar i kroppen.

Jag är en paljett. Paljetten säger; har världens bästa tjugohundratio!

RSS 2.0