Visdom

Min pappa säger att det är bra att vara ute och springa när det är fuktigt ute, så lite senare tror jag att jag ska ta mig i kragen och löpa en liten sväng. You do not mess med äldres visdom!

Det är helt knäppt vad trött man blir av att vara i skolan, det spelar inte någon roll hur långa eller korta dagar det är det är som att skolan suger all energi ur mig. Idag har jag inte gjort mycket vettigt utom att hälsa på Arvid som ligger på sjukan, en blindtarm kortare. Fy för sjukhuset, hoppas du blir bra snart Arvid!
Justjustnu, lyssnar jag på Ray Charles och slöar. Intressant och bra. Anyway, ha'de'.

Historiens snabbaste!




Dagens visdom:
Liten huvtröja med liten huva + mjukisar = FULT
Lång huvtröja med dtor huva + Pekka = HETT

rusar till bussen nu!

Godmorgon


Såhär glad är jag! Nä det är inte sant för jag är mest bara trött. Stolt över mig själv som stoppade alarmet och klev upp ordentligt.
Jag drömde en jättekonstig dröm nyss, jag var skyldig alla jättemycket pengar och när jag hade lämnat igen allt så hade jag inga pengar kvar från sommarjobbet. Jobbigt va!
Vet inte riktigt vad jag skriver just nu. Jag saknar den organgeaktiga hårfärgen på bilden lite, nu är det bara brunt igen. Fast det är också fint.
Nä nu ska jag väcka huvudet och klä mig.
PS. jag och Maria är finast!

Allt jag gillar upphör

Skolan känns så himla rätt nu, jag valde rätt program och jag hanmade i rätt klass. Längtar efter att lära känna alla ännu bättre! Just nu springer vi mest omkring som små yra får och försöker hitta rätta salarna och så vidare. Kändes så rätt när tvåorna och treorn började igen också, har inte träffat vissa på rålänge, sjukt skönt att ses igen.

Jag och Kasper är sjuklingar. Igår drack vi varm choklad, åt glass, gömde oss under täcket och kollade på How I Met Your Mother, allt man ska göra när man är sjuk med andra ord!

Dagens låt: Emil Jensen – Allt jag gillar upphör
Dagens bästa: Mamma köpte en jättefin klocka till mig igår, som jag just nu beundrar på min handled!
Dagens sämsta: Mått hår är smutsigt och måste klippas
Dagens grej: Jag bryr mig inte så hiskeligt mycket om ovanstånde sämsta

Stugnattning



Jag, Kasper och några vänner övernattade i hans lilla stuga på den något större ön. Bussade ut till Bjännsjö och båtade över till stugan. Jag var grillmeister och grillade hamburgare på kvällen, det var ärligt godaste burgaren jag ätit!
På kvällen drog vi oss in i stugan och tog med oss en liten grill för att hålla värmen i stugan. Det finns nämligen varken el eller vatten där ute, plus att dörren ut hade några rediga sprickor i sig. Men vi lyckades skapa värme och myste i stugan med snack och musik. Mot natten blev det kolsvart och det verkade som att alla stjärnor i hela universum befann sig ovanför vår stuga. Massa fint.
Dagen därpå blev det grillade köttbullsmackor till frukost, hann med lite bad också innan det var dags att ro in till fastland och bli upphämtade.

Väldigt lyckat och trevligt och roligt och allting!

Idag regnar det och jag som nyss började längta efter höstan börjar sakna sommarvärmen.

Första

Första dagen på råfina midgårdsskolan, ska jag vara ärlig så kändes det mest som ett studiebesök för ingenting kändes på riktigt. Visades runt på skolan, gick någon sorts vandring i en liten grupp och sen var det inte så mycket mer med det. Det var som att jag bara var där för att titta och inte för att böja skolan.
Det känns ändå nu som att jag har valt rätt program, arena-kultur. I natt fick jag mig inte så mycket sömn, låg och ångrade att jag inte valt natur, och var nervös som få. Men det blev nog rätt för mig ändå. Ett stort plus är att min klass verkar hur skön som helst, känner några enstaka sen tidigare och resten verkar hur trevliga som helst!

På tal om den minimala mängden sömn jag fick så känner jag mig mer sliten än jag gjort på länge just nu. Gick hem till Kasper efter skolan, vi fikade lite och sen sov vi på soffan tills jag blev hämtad. Nu har jag en svag huvudvärk, lite ont i öronen, känner mig slö och trött på alla vis, lite ont i ryggen och allmänt less. Ont i halsen också, verkar som att jag håller på att dra på mig en förkylning. I natt kommer jag sova som en stock, längtar efter sömn.

21 Augusti



Jag tror aldrig att jag ska hitta skivor jag vill ha secondhand, men jag köpte dessa för 10 kronor styck på returmarknaden, gör' nöjd!

Det regnar och är hemskt trist väder. Jag har fått träffa kattungar på tre veckor idag och de är sötare än socker!
Dagen planer är att inte ha så mycket planer. Om två dagar börjar jag skolan och jag kunde inte vara mer taggad på det.

OVER AND, OUT

Pappatröjan



Jag har världens bästa pappatröja på mig!

Idag blir det till att åka ut till en liten holme med vänner och pojkvän, grilla och mysa. Ska bli hur skönt som helst, kommer hem någon gång imorgonbitti.

inspiratonslös

Jag önskar att jag kunde säga att jag har suttit och målat fem dagar i streck.
Att idéerna flödar och jag inte vet hur jag ens ska ta vara på alla, men nej. Så är det inte på långa vägar.

För någon dag sedan lyckades jag sätta mig vid ritbordet en stund. Jag började rita av ett vykort som låg där, det blev fint det jag hann med då, jag vet att jag kan rita av saker. Sen är det inte mer med det, jag vill vara mer spontan, kunna rita det som faller mig in. Sånt var det mycket av förut med jag vet inte vars det tog vägen. Det är som att någon har dragit ur en plugg ur huvudet på mig och tömt det på allt som kan kallas kreativitet.

Förut bar jag alltid runt på ett litet ritblock, det ska jag börja med igen.

För alla som undrar

Jag återgår till min gamla hederliga ochjagbryrmiginte blogg och skippar blogspot (därav den knepiga uppdateringen)

onsdagen den 11:e augusti 2010 - Konfa -10



Konfan del 1 from Stina Nordin on Vimeo.


tisdagen den 10:e augusti 2010 - exotisk djungel





Jag har varit på filmkväll och träffat Cornelia som varit borta aslänge, varit och grillat vid älven, köpt alldeles för mycket kläder och sånt, sett skräckisar med Maria. Det är vad jag har gjort senaste dagarna. Hittade just en film som Stina har kirrat, från konfalägret. Fan vad kul det var ändå! Just nu ligger jag och huttrar under en filt, vad hände med sommaren egentligen? Det känns ju som höst redan nu, vad är det här!
Imorgon kväll ska i alla fall tillbringas på en liten holme med pojkvän och hans familj, det blir säkert mys. Nä, någon dag måste jag ta mig i kragen och färga mitt hår med färgen jag köpt. Det ska bli väldigt spännande, i färgväg tänker jag, höstlöv möter exotisk djungel med inslag av svart!
Ja antingen det eller min naturliga mörkbruna.

söndagen den 8:e augusti 2010 - Spetsaxlar twiggs, spetsaxlar!



Jag tänkte shit, därborte kommer Twiggy! Mycket riktigt var det hon, hon ba whatup, och jag ba YOOOOOOOOOOO TWIGGS! Jag var på topp men hon var butterbulle och drog, då blev jag buttersnygg helt plötsligt.

Jag har köpt en råfin tröja med puffiga spetsaxlar i alla fall!

söndagen den 8:e augusti 2010 - This fire is out of control



Igår blev det lite båtåkning i havet med mamma pappa och pojkvän. Rätt mysigt och himla skönt i värmen!
På kvällen drog Kasper och jag oss ned mot älven för att träffa kompisar och grilla lite. Sen blev det bada i älven och efter en stund blev det riktigt skönt i vattnet. Det var skönt tills Anette kom på den underbara idén att simma till en eld längre ner i älven, jag kan ju bara tala om att alla var taggade tills vi tagit oss halvvägs. Det var sjukt mycket längre än vi trodde.
Vi klev i alla fall i land där och gick tillbaka till vår egen eld. Lyssnade på musik, torkade, snackade, bara skönt. Började dra oss vid tolv, jag förstår inte, när började nätterna bli mörka igen?

Kasper och Sebbe följde med hem till mig för lite lyssna på musik och lite fika. När de hade åkt somnade jag nästan direkt och sov i nästan 12 timmar, för första gången på länge. Så nu sitter jag här, läser bloggar och äter citronkaka och dricker mjölk. Längtar till skolan och saknar Moa.

torsdagen den 5:e augusti 2010 - Tillsätt bara vatten


Jag är trött.
Håller på att baka till fikat imogon = citronkaka, tillsätt bara vatten!
Fy vad skönt att det är sista dagen, inget mer stiga upp 6 på mogonen och jobba till fyra. Bara sova, hänga, sova, hänga, sova hänga resten av lovet. Inget mera klagoskri på bloggen om hur jobbigt och hemskt och synd det är om mig. Nä, bara pengar på kontot och sova ut!

Det borde finnas ännu fler tillsätt bara vatten-grejer. Typ,
hundvalp på låda, tillsätt bara vatten!
fetbra tv, tillsätt bara vatten!
snabba hamburgare, tillsätt bara vatten!
fyrplansvilla, tillsätt bara vatten!

tisdagen den 3:e augusti 2010 - Charm på burk!

pappa: Jag vet inte var jag la den där jävla filmen
Jag: vilken?
pappa: Men, flickan som brände upp luftslottet!




tisdagen den 3:e augusti 2010 - Haven't sleept in days




Senaste nätterna har jag sovit febrigt och konstigt, jag vet inte varför. Vaknat flera gånger, varmt och med ont-i-huvvet. Drömt skumma grejer och jag vet inte vad. Hoppas det går över.
Nu måste jag rusa tillbaka till jobbet, jobbet. Tur det är över på fredag.

lördagen den 31:e juli 2010 - I'd rather dance than talk with you




Dagens planer är att,
göra så lite som möjligt
äta så mycket och onyttigt som möjligt
inte städa upp röran på mitt rum
och träffa Arvid som drar till Piteå imorgon.

Ja ungefär så.

Igår träffade Jag SebbeJohannaGulle som jag inte träffat på rålänge. Var nere vid älven ett tag, var för dåliga för att göra eld. Jag försökte lära dem att man ska snurra på en pinne mot en vedklabb, men det funkade tyvärr dåligt. Vi åkte hem till mig ett tag, men som de slitna krigare alla var så blev det en tidig kväll. De drog hem och jag somnade till "Gökboet" vid elva tror jag. Det är läskigt för jag har inget minne av hur jag hamnade i min säng efter det, men det var i alla fall där jag vaknade.

torsdagen den 29:e juli 2010 - Zombien snackar



Imorgon är det fredag, det betyder en dag kvar och sen är det helg. Åh, fy så skönt det ska bli att få vara hemma och sova ut. Känner mig som världens sämsta som är less på ett jobb jag haft i fyra dagar, men ogräs och sånt är ju inte kul på något ställe!
Idag har jag i alla fall varit och doppat benen i älven med Maria, sjungit på alla Lady Gagas superhits, ätit subwaymacka och käkat en massa chokladglass, och på toppen av allt så fick jag massage av henne. Inte Lady Gaga då, även om det hade varit sjukt tufft! Det var typ det skönaste på hela veckan jag skämtar inte. Min rygg är ju helt körd.

Gud, klockan är tio och zombiekänslan börjar smyga sig på. Kan inte sova, fast riktigt vaken är man ju inte. Igår, krattade jag grus på dagiset som jag gick på. Jag fick värsta konstiga känslan av det, "jaha här gick man när man var jätteliten, jag minns det som om det igår och nu står jag här och krattar grus för 45 spänn i timman". Sjukt vad stor jag har blivit.

tisdagen den 27:e juli 2010 - Hard work work



Idag var andra dagen på sommarjobbet och det tar knäcken på mig. Börjar 07.00 och slutar 16.00. Klipper gräs, krattar och rycker ogräs. Allt jag gör är att jobba och äta, helt ärligt. Igår kväll träffade jag Arvid och Lukas ett tag, ikväll har jag hängt med Maria, också har jag fixat lite nödproviant inför resten av veckan.


Det kommer faktiskt vara konstigt att inte gå i samma klass som henne, vi har gått i samma klass sen förskolan! Fast jag längtar ändå till skolan, you know why? Because, it's gonna be frekin' legendary!

Self-five

Nu ska jag se på sex and the city och sen sova, ska ju upp vid 6 imorgon.

lördagen den 24:e juli 2010 - 24 juli

Jag saknar mitt korta hår. Eller jag saknar att i alla fall ha en frisyr.
Också saknar jag Kasper, och Maria och Moa. Imorgon bär det i alla fall av hem mot Umeå. Till veckan börjar allvaret, stiga upp halv sju och börja jobba sju. Men det kommer säkert gå bra, hoppas jag i alla fall! Kommer ju vara skönt med lite extra fickpengar om två veckor.
Jag önskar nästan att det var den tjogotredje augusti och att jag började skolan nu, jag är så nyfiken på att få träffa min nya klass. Funderar på att ta film som arenapaket men jag är osäker. Jag är sämt på att bestämma mig för saker. Men film låter skoj så det blir säkert bra!
Nu är det grillat som står på menyn för familjen Nilsson, jag älskar sommaren!

Jag saknar blogg.se!

</3

RSS 2.0