Midsommarafton

Jag firade midsommarafton väldigt trevligt med min familj ute, med god mat och musik som pulserade ut från huset. Vid niosnåret cyklade jag tvärs över stan och träffade fina vänner. Hade det trevligt med skratt och te och musik och morotskaka och twister. Sen mot natten cyklade jag och Kasper hem. När jag släppt av honom på hagat cyklade jag hem, det kändes varmt. Hem till vattenmelon och tv och skönt.
Idag har jag fått lika god mat och Kasper har ätit här och vi har bara haft det mysigt och bra hela kvällen och han cyklade hem för ett tag sen och jag saknar redan.
Imorgon blir det lub(ledarutbildning)läger i tavelsjö och jag tror det kommer bli skoj!

Maria och ja, vi ä goda vänner



VI ÄR BÄSTA VÄNNER, puss
Skulle inte slå henne, promise!

sommar på burk



Det är väl sommar på riktigt nu då.
Igår, spenderades dagen på en handduk nere vid älven med Maria och Sebbe. Riktigt härligt väder, lite bad och lite träffa spindel med kast med liten sten.
Kvällen, spenderades också den nere vid älven, med Moa, hennes pojkvän och Arvid. Grillade korv och marshmallows och hade det bra. Blev lite spontanbad också. Tur att jag är en riktig man som hade gjort en riktigt stor eld innan!
Det var en skön sommardag i alla fall, nu måste jag gå och duscha för jag har fortfarande sotiga fötter och jag luktar som rökt lax hela jag, och mina kläder också för den delen!

sommarrecept!

Idag, när jag och Molly hade legat i gräset och solat ett tag, blev jag jättesugen på något kallt, så jag gick in och fixade en smoothie, och man kan ju göra dem lite hur man vill men såhär gjorde jag i alla fall:

Ingredienser
  • 1 Litet rött äpple
  • 1½ handfull hallon
  • 1 generös sked med hjortronsylt
  • ½ pressad citron
  • ca 1.5 dl mjök (beroe på vilken konsistens man vill ha, jag gillar när den är rätt tjock)
  • 3-4 isbitar
Började med att skära äpplet i bitar, mixade sen dem med lite mjölk(använde stavmixer). Mixade därefter i hallonen och hjortronsylten, hade i mjölk lite eftersom. Pressade i citronen och sist mixade jag ned 3 isbitar. Toppade med citronskiva, bär och två isbitar. Märk väl att den inte innehåller grädde eller glass, det är för att jag superbantar.
NÄÄ skoja, vi hade det bara inte hemma. Men jag kan tala om att den smakade alldeles underbart, bättre än de jag har gjort med glass nästan.
Så, gör det här och gå ut i solen och njuuuut!



OCH JA DET ÄR VACKERT MED LATTEGLAS

Psykbryt



Jag fattar verkligen inte varför man är så himla orättvis mot sig själv på natten.
Jämför sig med alla människor i hela världen och bara, hatar

Nä jag hatar inte ens, känns bara som en stor klump i magen, attans tung och knepig. Smyger sig dit när det blir natt och när man vaknat är den bara ett avlägset minne.

Jag är osäker på var jag hittade bilden, men den är himla snygg, kolla ögonen.
Nä nu blev jag sugen på att måla. Får göra det imorgon, även fast suget mest troligt är borta då.

Just nu, sträcker jag på mig som en katt, ser ut, inser hur ljust det är ute, inser att jag vill läsa i boken nu, och inser hur trött jag egentligen är.

blä

Den här bloggen har blivit så himla ful jag vill bara göra en ny.
Allt är bara så värdelöst numera, eller alltså, jag menar det jag skriver.
Det ultimata vore ju en blogg, som bara innehöll sånt som går under kategoring bara små funderingar, för den är ju bara lovely. Ärligt på sanning.


Vänskapsband & hallonté

Om sju dagar åker jag till tavelsjö och är där, solar badar och tar det lugnt med 95:a konfirmander, sen, efter det blir det göteborg med familjen Irgens till deras sommarställe. Det ska bli hur skönt som helst att bara komma bort ett tag. Förhoppningsvis till solen och värmen och lugnet.
Idag har jag inhandlat lite kläder, och jag köpte en jättefin bikini för ett tag sen också så nu är jag redo för riktig sommar!
Nu ska jag kika lite på ingen bor i skogen, hitta något gott i mitt kylskåp som vill kolla på det med mig, läsa lite i "fågeln som vrider upp världen" också, och kanske träffa Maria en stund. Alltså, Maria är en sån som aldrig försvinner. Jag tror med handen på hjärtat att vi är vänner livet ut.

none of dem

Skön kväll igår med roliga kompisar, batman och en massa regn. Nä men det var råkul!

Idag har jag i alla fall köpt mina drömmars converse(gula<3) för halva priset och dom är så himla fina!
Åkte ned på stan en stund ikväll och fikade på wayne's med Moan, hennes pojkvän, Matildan, Cornelian och Kasper. Kan tala om att de har godaste chailatten! mmmmmmmmmmmmmmmmm

Och usch, jag och pappa såg äckligaste skräckisen på länge imorse, till och med han som är tuffingarnas tuffing satt och ryckte på helspänn! Om ni vill se en bra(läskig) skräckis, se the collector! Har inte sett en riktigt läskig skräckis på jag vet inte hur länge.

 

-

I'M SO BORED IN THIS TOWN
TAKE ME AWAY FROM HERE
PLAY SOME KIND OF NEW SOUND
SOMETHING TRUE  AND SINCERE
I'VE GOT A LITTLE GIRL SINGIN ON REPEAT IN MY HEAD
TAKE ME FAR AWAY FROM HERE


I still run this thing like a dancehall queen

Pappa kokar grön pasta, det ser ut som sjögräs.

GRATTIS TE JA



Såhär glad är jag för att jag fyller sexton idag!
Nu ska jag fira det med att göra födelsedagskaffe åt mig själv och om vädret tillåter, villket det verkar göra, sätta mig ute på altanen och läsa fågeln som vrider upp världen. Sen har jag en uppmaning till alla människor där ute i cybervärlden, läs något av Haruki Murakami! Göööörrrr ddeeeett! GÖÖrrRRR DDEEEETT! Jag är ju typ kungen av hypnotisering. Nä men seriöst, han skriver hur bra som helst.
Men grattis till mig i alla fall, nu blir det kaffe. HURRAA

Igår hämtade jag och Linda Moa på flygplatsen, det är skönt att ha andra halvan här igen









Jakten på nätpedofilerna

Har ni sett det programmet någon gång? Det är så himla roligt. De iscensätter att de är flickor på nätet som vill typ ha sex med medelålders män, sen när männen kommer hem till "tjejen" med sina kondomer och förväntningar så ba hoppar en programmledare fram och börjar förhöra dem. Deras reaktioner då är ju totalt oslagbara. Och försvars argumenten, det är ju bara skrattretande. Sen när de lämnar huset kaster sig massa poliser över dem. Går på tv nu för er som undarar, hade totalt glömt det programmet.
Det är underhållande!

Skolavslutning

stal bilderna av Maria!

Igår, var grundskolan över.
Det är sällan man får känna sig så vacker som jag gjorde då.

Tårta, betyg, finafina klasskamrater, allt var faktiskt jättefint, till och med vädret! soligt och fint.
Maria J kom till mmig på morgonen och vi gjorde en väldigt god pangkakstårta. Jag säger bara nutella och drottningsylt, mumma!
Rektorn höll sitt årliga inövade och motoriska tal, men hur motoriskt det än är ska det ju finnas där varje skolavslutning.

Efteråt åt vi god lunch jag, Kasper, Farmor, Mamma och pappa. Jag fick ett jättefint skivställ och lite pengar. Sen åkte vi allihopa till morfar och åt tårta där.

På kvällen cyklade jag och Kasper in till stan och mötte upp med mina klassisar. Kollade på asgrym dans, sen tävlade jag och Maria J i allt. Sumobrottning, backklättring och en massa annat. Lyssnade på TCs musik-klass, Herman och Henrik var jätteduktiga, TCs musik-klass(er?) knäcker ju. Tivolit var inte mycket att se.

Jag och Sebbe missade halv tolv bussen hem, så vid tolv-halv ett nån gång började vi gå mot umedalen. Jag var trött och allting blev då plötsligt mycket roligare. Vid kvart i två hade jag i alla fall tagit mig hela vägen hem. Hemskt trött och smått mörbultad.

Det var en trevlig kväll och jag hade massa kul! Hela dagen var en perfekt avslutning av nian.

Sommaren kommer bli råbra. 

Brännboll



Brännboll idag, och min klass var fransmän! Råfint och massa kul.
Efteråt åkte jag och mamma på stan, jag köpte en össnygg jacka, världens bästa bikini och ett par blommiga shorts. Eller, mamma köpte åt mig. Käkade lite mjukglass och sen hemåt igen.

Imorgon är grundskolan över och jag har inte riktigt fattat det än. Det lär väl sjunka in imorgon när jag väl står där på skolan.
Nä mu ska jag se sex and the city, bästa serien!

Livsnjutaren



När det är så där varmt och skönt ute, ligger jag och Molly på en filt ute i gräset, med saft och is och glass och bikini och njuter av solen. Jag somnade senast och det var så himla skönt! Jag vill ha mera riktig värme, för just nu är det bara låtsas, kalla mornar och nätter och blåsiga dagar.

Värmen kommer väl tillbaka när den kommer, under tiden ska jag se slutet av sex and the city!

Nytt



Linne från rut m.fl.
Cycklarbyxor med spets från gina
Rutig skjorta från Emmaus

Sen så köpte jag två stycken råfina klänningar från Emmaus, en blå glansig klänning som är hur fin som helst fast lite för stor. Ska sy om underkjolen lite och göra bältet kortare så blir den bra. Också köpte jag en jättesupertanting klänning som går ända ned till fötterna, men den var i 36 och hande fint mönstor och fina färger. Den ser verkligen ut som en klännig som skulle kunna klä en nittiårig tant som bor i florida och bakar bullar hela dagarna, med en ljusgrå knut på huvudet. Ska sy in den lite i midjan och lyfta upp veckningen till midjan(från höterna) och ja, det kommer bli fint. Kort ska den vara också.
Okej det där kanske inte sa er så mycket, men jag ska visa före och efter bilder sen när jag är klar!

För informationen...

...så ligger min mobil i mitt skåp på skolan, hämtar den vid lunch imorgonbitti!
Nu ska jag och pappa på cirkus så adjö!

Världens två snyggaste


Dustland Fairytale

Igår, överraskade vi skjortan av Herman! Så himla kul med överraskningar, busbubsubsbusbsubus.
Hoppade fram från bakom ett bord och gissa om övarraskad han blev!
Sagofigurer var temat, pinoccio, chess(katten i alice i underlandet), prinsessor etc etc, jag tillhörde den senaste kategorin. Massa fint och gott fika och lekar och trams och jättekul och massamassa grattis till Herman.
Och tack till alla som var där för det var så himla kul!

Idag, har jag vaknat, åkt ut till stugan vid havet, jämnat maskrosor med marken, ätit baguette och åkt hem igen. Vi får se vad som händer sen.  

Rebecka

Tonvis med gammalt.
Börjar bli dags att byta pose.



Jag var så mycket snyggare här än nu,
Vill göra något fint med mitt hår igen.

Radiohead in rainbows

Kom att tänka på den skivan, det är största regnbågen jag någonsin sett utanför lägenhetan nu!
Den är säkert en elefant bred och man kan se alla färgerna tydligt. Görfint.

I mitt huvud, second of june




Sista lilla skolspurten nu då. Om jag bara skriver klar den här dumma lilla uppsatsen kanske jag får behålla mitt tvåbokstavade betyg.
En del av mig säger; men gör det bara, kom igen nu för fan!
Medan den andra säger; whaaaaatuuuuuup, du har ju betyg så det räcker och blir över
Äsch jag är nästan klar ändå, med thompa och glödlampisarna.

Saker jag säger väldigt ofta numera:
  • Yesbox
  • Schmacken på lacken
  • YEAH (YÄÄÄ)
Det är trevlans.
Nä, nu ska jag ta mig i kragen och göra klart det här



whaaatuuuppppp

RSS 2.0