Hörde att det var någon som längtade till sommaren




Digitalism



Dom här snubbarna ser kanske inte så mycket ut för välden vid första ögonkastet, men ack så fel man kan ha! Deras musik är nämligen mer eller mindre det enda som har fyllt mitt huvud de senaste dygnen(utom när man ska sova, sova gör man till ane brun eller the tallest man on earth). Så sjukt, underbart, jävla, fet, musik. For real, jag lägger all annan musik på hyllan ett tag. Digitalism har vilat i mitt iTunes bibliotek länge nog, jag kände bara lyckan och adrenalinet när dom kom på slumpa.

Eftersom jag är i stugan så finns här inget spotify utan jag lämnar ansvaret till er själva att markera sökfältet, skriva in digitalism, trycka på enter, och njuta.

Nu undrar ni förstås vad som händer i skogen



Well, jag har målat någlarna ascoolt med röda och silvriga rutor. Man skulle haft en sån där rutig färg dom har i kalle ankas jul men nu fick det skötas manuellt.

Vi har bytt julklappar, och det finaste var ett par svarta tummisar med röda rosor på som farmor stickat åt mig.

Hunden käkar upp mina fötter, men snäll blir han så fort man klappar honom.

Själv käkar jag farmors wonderfood, nämen hon lagar serriöst bästaste maten.

Idag har jag bara suttit inne men det blir väl förhoppningsvis ändring på det imorgon. Tills dess tänker jag läsa lite. 

Här mår jag må ni tro!

Här kommer en bild från när jag var här i ...

dsc00090 (MMS)

Här kommer en bild från när jag var här i somras, brun, ljusare i håret och så vidare. Det jag egentligen vill säga är att jag inte kan sova för fem öre just nu. Min kropp är less men huvudet är inte redo för sömn än. Trots det är jag för trött för att orka läsa, då orden ändå bara snurrar iväg. från mitt huvud.


Mellandax

Spatserat omkring på stan med en bästa vän och spenderat pengar på kläder med röda prislappar. Ätit god mat och haft det trevligt med hennes släkt. Sett mysfilm med pojkvän och nu lyssnar jag på OutKast och känner mig lite nostalgisk. Imorgon bär det av tjugo mil söderut till fina farföräldrar och ett tredje julfirande.

Vill spela harry potter och den flammande bägaren som jag installerade igår natt men varelserna i den är så förbannat läskiga på natten märkte jag.

Lilla julafton



Firade lilla julafton igår med världens bästa Moa och världens bästa pojkvän. Lussekatter, te och julklappsbyten, mys säger jag bara. Älskar er.

NU ÄR OMBEN HÄR!!


INTO THE WILD



Min kväll har spenderats med hämtpizza, underbar pojkvän och jättefin film.

Julavslutning

pimp myspace with Gickr

Idag var sista dagen på skolan. Jag tyckte att julavslutning krävde julig klädsel. Avslutningen var råfin men det var trist att säga hejdå till klassen. Fast jul- och nyårsafton är ju ganska lockande i nuläget. Jag längtar efter att åka ner till farmor och farfar också.
Just nu sitter jag och tecknar fint med blyerts och lyssnar på en fin spellista jag fick av en fin vän när det var som jobbigast.


Det börjar lukta jul


saknad

Imorse när jag satt på bussen så klev det på en gubbe, självklart fanns det inga sittplatser. Då frågade kvinnan som satt bredvid mig mot fönstret till honom om han ville sitta ned. Självklart ville han det så jag ställde mig upp och släppte in honom. Kände mig så som världens hemskaste människa som själv inte ställt mig upp. Men jag ville bara sitta ned och lyssna på musik den här morgonen och överlåta det vardagsheroiska arbetet till någon annan. Det är dock inte därför jag skriver det här. Nä, jag skriver det för att jag trodde att jag lite på något plan hade kommit över det där med morfar nu, men så satte sig gubben bredvid mig och luktade som morfar och hans gamla lägenhet. Kände hur det vattnades i ögonen men täckte osmidigt över det med några hetsiga blinkningar. Jag saknar honom så mycket att jag inte kan skriva det i ord. Världen är bra orättvis ibland.

Utmanad av slarvid

1. Hur många av varje djur skulle du ha om du måste ha minst en av: Kyckling, kattunge, majsorm och liten kolibri?
tre kycklingar, två kattungar, tio kollibrier, också kan vi väl slänga in 1.5 majsormar även om jag inte vet vad det är!

2. Tre bra kvinnor och deras bästa kvalitéer.
Det här vär svårt, har inte tänkt så mycket  på det. Men som nummer ett måste jag säga farmor. Hon är så himla go' och har världens härligaste skratt. Dessutom tar hon alltid mitt parti när jag och pappa kivas, det är jättekul för han blir jätteägd.
Sen tar jag Angelina Jolie, och jag måste säga att jag tycker inte hon är överskattad. Hon är otroligt snygg och fixar alla sorters roller. En väldigt duktig skådespelerska helt enkelt.
Sen blir det svårt, alla mina vänner av det kvinnliga könet får en gemensam plats här: Ni är snygga hela högen. Gud vilken ytlig grej att öppna med. Sen så är det många jag kan prata med och har extremt kul med, så tack för det! Nu funderar ni säkert på om ni kan ta åt er av detta, gör det säger jag bara.

3. Den du tror vore en stor förebild i 1. klädstil och 2. personlighet, om du vore av motsatt kön.
1. Robert Pattinson, tänker mig en ganksa slapp stil med svarta jeans, nån tisha och en skjorta för det mesta.
2. Svårt, om jag ska ta någon in real life så att säga blir det nog Herman för han är alltid så himla rolig!

4. Ett bra barnprogram (låtsas inte som att du inte kan några).
Jag tyckte sjukt mycket om Doris och Gösta när jag var mindre i alla fall. Sen gillade jag totally spies och pokemon också. Och silor moon fast jag minns inte så mycket av det för jag var typ 7 då. Fixade inte att säga ett så det får bli dem!

5. Tre saker du önskar du kunde göra oftare.
Just nu bada, ute i havet eller i en sjö. Fast det kan jag ju hela sommaren. Det är väl få saker jag önskar att jag kan för att jag inte kan det. Virrigt, nä men vad jag menar är väl att jag önskar att jag kunde ta mig tid till att teckna och kanske skriva lite oftare, men det är ju saker som jag skulle kunna fast inte gör.

6. Om du fick välja mellan att skriva en låt som var underbar, att måla en tavla som såldes för miljoner eller skriva en bok som blir en större succé än Twilight, vad skulle du välja då?
Jag tror nästan att jag skulle skriva boken. Jag kan inte skriva musik, och om jag gjorde en så fantastisk tavla skulle jag aldrig vilja göra mig av med den. Det är ju som att sälja ett barn! Dock är ju tavlor rätt coola efter ens död.

7. En film som du älskade från sekund ett. Eller, säg tre olika.
Oj vad svårt, film är liksom en förbrukningsvara för mig. Även om jag tycker mycket om en film så har jag svårt att lägga dem på minnet, det blir liksom mer en upplevelse. Det är inte så djupt som det låter. Men tre filmer i alla fall:
Remember me. Så otroligt fin film och usch vad hemskt den slutade. Robert Pattinson är så fin i den också.
Sherlock Holmes. Jag älskade allt med den, musiken och uppbyggnaden, ALLT.
Amelie Från Montmartre. Det gör ingenting att den är så väldigt hypead för det är den faktiskt totalt värd. Det är en underbar film och jag tänker inte ens säga något mer.
Som ni märker är de tre ovansående ganska nya filmer, detta på grund av gudfiskminnet. Det finns säkert en massa fler filmer som jag t.o.m. tycker bättre om men men. Sen tycker jag om hitchcookfilmer, bondfilmer och tintinfilmer också, fast nu ska vi inte gå in på det.

8. Vilken låt skulle du vilja kunna spela? Och på vilket instrument
Huga vad svårt. Men jag önskar att jag kunde sjunga sådär breathtaking i alla fall, detta till diverse låtar. Just nu, skulle jag nog vilja kunna spela piano och sjunga på ett rättmätigt sätt till 9 Crimes

Lägger väl själv till en fråga också:
9. Vilken karaktär i Seinfeld skulle du vilja vara?
Hoho jag skulle så lätt vara kramer. Världens knäppaste och naivaste snubbe. Kramer är bäst.

Jag utmanar Kasper!

2



Två år sen våra läppar hastigt möttes för första gången, vid en busshållplats.
Jag älskar dig.

hår-t

Jag har alltid så mycket beslutångest vad gäller mitt hår, men det brukar aldrig resultera i något i slutänden. Nu ska jag i alla fall göra något så tråkigt som att fortsätta spara ut det. Till sommaren kommer det vara sjukt långt och det gillas. Anledningen till att jag skriver det här är för att jag har kollat på en massa avsnitt av Rebecca & Fiona och blivit galet inspirerad. Speciellt av Fiona som är så himla söt och mycket midre bitchig än Rebecca. Båda är galet bra i alla fall och ni borde kika på dem på svtplay om ni inte redan gjort det.


Fredag



Fredagen började med juligt på midgård med Astrid Lindgrens jul och snöbollskrig och pepparkakor och glögg. På kvällen tog jag bussen mot sofiehem till en massa vänner och glöggmys. Drack en massa glögg och fikade och pratade och promenerade, bytte julklappar och bara mös. Allting var jättefint och det var nog den mysigaste kvällen hittils. Bilderna lånade jag av duktiga Chrille.
Tack för kvällen alla fina!

Musikhjälpen

Det är fint ute nu. Snön är iskall och fluffig och lätt. Som ett sockervaddstäcke som pryder gatorna. Det är inte för kallt ute utan lagomt. Det är så fint att man går omvägar med hunden bara för att få se mer av det.

Just nu sitter jag och kollar/lyssnar på musikhjälpen på tvåan som Sebbe tipsade mig om. P3 sänder radio från ett glashus i malmö också försöker de på olika sätt samla in pengar till behövande barn och så vidare. Man kan önska en låt och skänka 50 kr eller mer. De auktionerar också ut en massa tuffa grejer, det är faktiskt roligt att kolla vad som auktioneras ut. Bland annat finns det en auktion om att Annika Norlin skulle skriva en kärlekslåt till en. Jag tror budet var uppe i plus/minus 12 000 kr sist jag kollade. Det är i alla fall jättebra och ni borde klicka in och kolla på det här.

Star Struck

Jag och Maria har slappat och kollat på Star Struck. Mys, i stil med high school musical. Ni vet så där töntigt smörigt och romantiskt att man blir alldeles varm i hjärtat. Synd bara att dom aldrig kysser varandra på riktigt i sådana filmer, blir så arg av det. Jag började hoppa i sängen när filmen slutade utan en kyss, och det var inte glädjeskutt! Sen la jag fram förslaget att vi skulle kolla på vuxenfilm istället för disneyfilm, fast det var inte så jag menade... ville ju bara ha en filmkyss.
Jag ville bara säga också att jag har börjat odla mustasch, vad tycks?
Nä, ville bara säga hur mycket jag gillar mitt långa hår. Är trött och knepig, så godnatt.

JULANDE



weheartit.com

Det här kommer att bli en alldeles underbart asgrym dag. Om en timma tar jag bussen till skolan och Julgård På Midgård. Inte helt säker på programmet men jag taggar, det kommer bli råkul och julmys!

På tal om julmys så blir det glöggfika hos My med en massa vänner ikväll. Gjorde en liten bildrebus för att ni skulle kunna lista ut vad jag och kasper ska bidra med.
Glögg och fika och vänner och jul, bättre än så blir det bara inte.

The blue room


Läppslickarträsket

När skolan slutade och jag hade börjat knalla in mot stan gjorde jag världens dummaste drag. Det var svinigt kallt ute, och mitt i mitt promenerande gör jag det mest ofattbart dumma. Jag slickade mig om läpparna. Två sekunder senare trodde jag att dom skulle frysa till is och var tvungen att upprepa det tidigare misstaget. Ja, fast i läppslickarträsket helt enkelt. Ända tills den varma bussen kom och skjutsade hem mig.

Därför får ni en gammal bild



Bara för att säga att idag har jag mittbena.

Dagen började med engelska och julfika och det gillas jättemycket.
Pepparkakor och kladdkaka och lussekatter säger man sällan nej till!

Saker jag inte längre gör

  • Tar bilder av mig själv. Har nästan helt slutat med det. Om man kollar i min dator på bilder från förr möts man av en stor mängd egobilder, but not any more. Bara när jag känner att jag måste visa mitt ansikte på den här bloggen.
  • Handlar kläder. Okej jag har varit jätteduktig nu på att inte slänga bort en massa pengar på nya kläder. I alla fall senaste månaden. Köpa saker innan jul till mig själv rent allmänt har jag varit duktig på att inte göra.
  • Skolarbete. Men det ska det bli ändring på, nu sista veckan ska jag kämpa mig igenom allt som jag har släpat på allt för länge. Har skolarbete upp till öronen, men det skall tas itu med från och med idag.

i verklighetens namn

Jag vill visst ha jul. Vill ha värme och pepparkakor och lussebullar även om det inte blir samma sak som förra julen och även om det väcker en massa minnen vill jag ha det. Vill byta julklappar med alla, vill ha Moa här. Vill äta julbord och elda i kaminen. Tycker om allt det juliga som sprider sig överallt och längtar till luciatåget på skolan imorgon. Längtar till glöggfika med massa vänner och fint och gott. Vill åka ner till farmor och farfar på juldagen och äta julbord nr2 och utbyta fler julklappar. Tycker om att alla fönste har adventljusstakar och att alla är lite gladare för att det snart är jul. Gillar att det kryllar med folk på stan som ännu inte har inhandlat en iPad som de hört på radio är årets julklapp. Tycker om allt som skriker jul. Vill baka julfika.

Vill bara inte vara ensam en söndagnatt och sakna såhär mycket. Därför ska jag sluta upp med det och kolla på solsidan istället.

Ge mig nånting att tro på när huset är släckt



Fredrik

Tänkte sova tidigt ikväll men den tanken sprack ganska så snabbt. Spelar säkert på spotify istället.
Julfika med mamma och pappa och hela familjen Irgens ikväll och det var mys. Dom är så härliga hela högen.

"Jag gömde mina drömmar precis där din axel blir till hals"


we<3it


Vill bara långt ifrån allting, allt det här. Här är jag bara liten och förstörd ändå. Det gör mig desamma om det blir någon jul i år.
Fast det menar jag ju egentligen inte.

"En timma tar en vecka här, slå mig så att nånting händer"


Porslinstomtar och hemmagjorda tomtar, diskussioner om hurvida en plastgran kan accepteras(JA till plastgran NEJ till barr och kryp), lussekatter och röda gardiner. Vill inte ha nåt av det här, jag vill ju bara ha dig tillbaka. Det är så jävla svårt att förstå att alla tårar i välden kan ändå inte ta tillbaka en person. Det är vekligen det.

slutsats av allt det här: När jag har mer pengar i fickorna måste jag köpa Säkerts senaste skiva

Sånt som får mig att älska Umeå lite mer

 

 


Harry



Igår såg jag Harry Potter och dödsrelikerna del ett med Kasper Henrik Magnus och Sebbsan.
Den - Var - Så - BRA!
Den var sjukt bra, när den tog slut kände jag bara hur mycket jag längtar efter del två. Den tog slut alldeles för snabbt. En annan bra grej är hur snygga alla har blivit, GILLA.
Tänker inte spoila för mycket, men slutet är jättehemskt.

För övrigt måste jag se om de två senaste filmerna för jag kommer inte ihåg så mycket från dem, i alla fall inte senaste. Minns vara att Dumbledore dör och jag tänker att det här är slutet för Harry Potter filmerna - vilket det inte var!

Run it off

Umeå är ganska kallt och tråkigt just nu. Vattenkokaren klickade just till och chaíte är på gång. Ikväll drog jag mig ut och sprang/gick/dog i en timma. Har inte gjort det på länge och det var riktigt skönt. Hade Mavericks i lurarna, det var bra springmusik.

Och på tal om chaíte bakades det scones hemma hos Mimmi med henne och Hanna igår, himmelskt säger jag bara! Scones och hallonsylt och chaíte är en bra kombo. Sen vid femtiden skildes våra vägar och jag knallade hem till Kasper. Somnade till "en långvarig förlovning" på kvällen och vaknade två timmar senare lagomt till att ta bussen hem. Kasper är finast.

Nu, attempt till läxor

Sov gott


Lek med färg - ska börja ta mig mer tid till sånt







utdrag ur skrivbok

"Hävde i mig en kopp cappuccino för att orka plugga.
Målar istället med akrylfärg och skriver blåbläcksnonsens."

Johnossi-tisha



Confessions

Alltså jag måste sluta ljuga nu. Ljuga för mig själv och ljuga för er.
Den här bloggen är förvisso en envägskommunikation men jag kan ändå inte hålla på såhär längre.
Här kommer sanningen och jag hoppas ni kan ta det,
det är nästan så jag själv inte kan det.

Jag har två bekännerlser, och jag vet inte riktigt hur jag ska säga det här. Äsch fuckit det är kört hur som helst. Jag såg på.. Hannah Montana efter skolan och vet ni, JAG GILLADE DET. Juste, det känns som att värsta stenen har lättat från mitt hjärta nu. Juste jag hade ju en till, jag vill bara varna känsliga läsare för vad som komma skall. Anyway, lyssnar på skaka rumpa med sean banan. Japp nu var det sagt.
För min del blir det nu hallå historieboken och forntiden.

Girl interrupted




Igår såg jag Girl interrupted, om det fanns en "gilla"knapp hade jag tryckt fett hårt på den.

Grattis på sextonbastsdagen!


Skulle verkligen inte tacka nej till det här

Sol och bad och bästavän och sommar och melon

julklappar

Igår hade jag inga riktiga lekioner så jag sov ut och sen mötte jag upp med mamma på stan för att kolla på julklappar. Vi åt go' lunch på lottas och när vi hade gjort våran beeställning frågade hon i kassan om vi skulle ta det på samma nota eller separat. Jag tänkte att man måste börja vara gammal när de frågar om man ska betala själv.
PS deras fajitas var rågoda, omnomnom!

alltså jag och maria, man måste älska





johnossi



Stod så gott som längst fram
Party with my pain och jag var i extas
Rörde vid båda också
No more need to be said

You're so fine


Annars då

Somnade på matten idag, detta som resultat av att jag inte har kunnat sova bra alls senaste dagarna. Men jag kan tala om att just nu är jag så himla trött så om jag inte sover gott i natt kommer jag aldrig sova gott.

Idag kollades det på musik-, musikproduktion- och danstreornas projekt "hitta joppe". Alla var så himla duktiga och jag blir alltid så himla taggad på att göra något, sjunga eller dylikt när jag ser sånt här. Det är så underbart att se vilka talanger som gömmer sig bakom folks yttre.

Bakande!



Om några dagar blir Maria 16 vintrar så ikväll bakade vi kanelbullar och morotskaka.
Bara mys med familjen Bodin. Dom är bäst.

RSS 2.0