För övrigt

Idag har varit en väldigt bra dag, för jag har nästan inte gjort någonting.

11.00 ringde mamma och väckte mig, jag drog mig en stund men gick sen upp för att få i mig lite frukost i form av ostmackor, clementin och russin.

Sen var det en härlig period mellan ca 12.00 och 15.30 då jag bara satt och åt choklad, drack te, lyssnade på fin musik, ritade och klickade på datorn. Rent hemmamys. Under den tiden hann jag även duscha och ta på mig en flanellskjorta.

Efter detta kom Maria över och tvingade på mig kläder så vi kunde promenada med hennes hund Zorro. Sen gick vi in till henne, jag tog plats i en soffa och myste med hunden samtidigt som jag gav hennes lillasysters buktalardocka en hel del skeptiska blickar(asläskig pryl)

Vid 6 tyckte jag att det var daggs för middag, men det tyckte inte mamma för hon var noll hungrig. Kokade mig lite nudlar också kom Arvid hit, pratade och åt lite nudlar för att sedan möta Olle vid bussen. Promenixade till Moa och knallade sen till ica. I väntan på Maria som skulle träffa oss gjorde jag och Arvid varsin snöängel, dock såg det mer ut som ett fult flygplan. 

Tillbaka till Moa för att prata lite, skratta lite och kika lite film. 

När det vid 12 bara var jag och Moa kvar kokade vi te, åt lite macka och körde associationslek, himla kul. Bland annat så svarade jag Ice Age när hon frågade mig "Ice Age eller Maria?"

När jag kom hem gjorde jag en brasa, varm choklad med en massa grädde i och satte på hairspray. Jättemysig film, mitt i filmen fick jag ett infall att testa sextiotalsfrisyr så det gjorde jag. Tog på mig en något för liten klänning och sminkade mig fint. Nu sitter jag här och knappar på tangentbordet. Börjar bli hemskt trött. 

Ja, det var min dag. 
Juste, lyckades stämma min gitarr med hjälp av en hemsida också. 
Rätt och slätt min dag.  

Hairspray

Såg nyss klart hairspray, världens bästa film. Nä men, åh, hur bra som helst.
Sitter här med mina sextiotalsdrömmar i en prickig klänning och är nådigt kär i Zac Efrons sextiotals-jag puss.



Lyssnar på lille håkan bråkan, och hatar lite, och sötmar lite, och får lite rysningar, så som man kan göra, känner mig lite fel helt och hållet, lite för bred åt alla håll och fel saker i huvudet





You see me, like no one, saw me before

Snart skiftas det till ett nytt år. Varje nytt år känns som en ny blank sida, en ny start.
Inte för att den föregående sidan nödvändigtvis var dålig, men ändå. En ny sida, med rum för hur mycket som helst. Det har varit ett bra år det har det, men det har gått himla fort. Jag hinner ju inte med.
Det är som att det aldrig har varit sommar
som om min bästa vän aldrig har flyttat till Karlstad
Som om jag inte känner mig redo för gymnasiet för jag har så hemskt mycket beslutsångest.
Fast jag längtar otroligt mycket det är ju bara att erkänna.

Jag lever i ett vinterland, ska man skratta eller gråta?
 Så långt jag ser

Chokladaskar o.s.v.



Fin bild på mig och finaste Moa.
Just nu sitter jag och dricker saft och äter choklad, det är ju så gott som lag på att man ska få MINST en chokladask i julklapp.
Imorse hände världens bästa grej, ty gissa vad jag fann i bakfickan på mina jeans? en hundralapp. Nu är jag en hundralapp rikare, and it feels great.

Attans varm inne, mamma envisas med att elda hela hel tiden.

HUR MYCKET SNÖ SOM HELST UTE!! Det är så mycket att jag nästan blir yr i huvudet av att titta på den.


Gropen mellan nyckelbenen

Jag tror att kroppen är gjuten i en enda stor form, för om man höjer axlarna lite, så passar armarna perfekt intill kroppen med armbågarna i midjan. Och om man lutar huvudet nedåt, så passar hakan rätt bra i gropen mellan nyckelbenen, right?

Jag önskar att jag kunde se alla som läste det här och fick fin dubbelhaka när de testade, haha! 

Alltså

Jag är hungrig, och har ont i magen, och fick mer ont i magen när jag satte i mig en klementin(vem vet det kanske var en mandarin t.o.m!), och mår för illa för att äta mer. Jag menar, vad fan? Vem skapade den här situationen, säkert någon dryg. Usch, ska ge personen i fråga en rejäl spark i huvudet. Om det nu går, kan man sparkas med ont i magen?

Jag har varit hos Moas mysiga familj ikväll, massa trevligt. Vi radiostyrdbil-räjsade. Party party, grön lavalampa och hela köret. LAVALAMP

Sen när lovet är slut ska jag skicka efter lite fotografier så jag får något att klistra in i mitt nya fina fotoalbum. Jag har köpt fina kistermärken med katter och silverhjärtan, det ska bli hur fint som helst.

Nu, lyssnar jag på Kings of Leon och växlar mellan att rita med mina nya fina färgpennor och läsa i Elefanten som gick upp i rök.




Ballad om Vintern

Jag sitter och lyssnar på Veronica Maggios Ballad om vintern, fast nu slog det om till Dumpa mig.
Hade en fin jul igår med mamma pappa och morfar. Litet och mysigt.
Åt råmycket, så som amn ska på vintern. När jag hade ätit råmycket ställdes till min förtvivlan varmrätten fram, jag tror att jag fick i mig två köttbullar. När jag trodde att allt var över så dukades deet fram ris a la malta fram. Jag tror inte att jag kommer att behöva äta mer på en vecka.
  Fick bästaste julklapparna. Bland annat en trådlös rauter, nu laptopas det för fulla muggar. Sen fick jag en jättefin blommig klänning, och BÄSTASTE KJOLEN, ja, den förtjänar caps lock för så fin är den. Men jag tänker inte rada upp allting, det är ju hemskaste tråkigt att läsa om. Bara två saker till;
1. farmor hade stickat mig nya vantar ♥
2. Fågeln som vrider upp världen av Haruki Murakami. Mitt närmaste projekt blir att läsa ut alla böcker som jag håller på med så att jag kan läsa den. Jag smygkikade lite i början, det finns en novell i novellsamlingen jag läser av honom som är en kort kort del av den här boken. Hur bra som helst!


God jul var det sagt



Julen till ära ska jag inviga min oanvända, självsydda klänning tror jag.
Nä nu somnar jag strax,
Lyssna på John och sov sött nu.

 


orange is the coluor of moas hår

Jag är oändligt trött just nu, igår natt bytte jag julklappar med Maria och Moa. Det var väldigt mysigt. Smög iväg med Moa hem till henne efter det. Halv fyra började jag sakta slockna, det löstes med att bleka hår. Sen somnade jag på soffan medan vi väntade de lång fyrtiofem minuterna på att färgen skulle verka. Vaknade imorse som en död fisk, smög omkring lite i lägenheten som en smygis och somnade om sen. Moa är en rolig prick. Nu är hon en rolig prick med orangefärgat hår också. Usch nu vill jag sova, mitt huvud säger något i stil med "damn it kvinna, sov nu!" och jag säger något i stil med "LALalalaLAAA, falafel?"    
 
Juste, det är ju till och med julafton nu egentligen.
God jul på er finisar, guldfiskar och tjockisar! 

Bon Iver

Justin vernon har en röst som berör en ända ut i fingertopparna.

Jag vet inte om jag någonsin kommer våga ta ton inför en publik. Det återstår att se, nästa år.
Jag avundas alla som slipper skaka. Slipper känna torrheten i halsen och förvirringen i huvudet och de brännande kinderna. 

tufft

Förra vintern




Jag har blekt moans hår. Fast det ser lite, brinnande ut.

TO JESPER


SNYGGASTESHEJERNA PUSSAR PÅ ER


tired

Jag känner mig oändligt trött. Hemskt, gränslöst, trött, på samma gång som jag inte är säker på att jag kommer att kunna sova. Himla irriterande.
Imorgon måste man dansa inför hela skolan i små dumma grupper. Det är inget jag ser fram emot. Jag har jordens scenskräck, usch. Jag kommer mest troligt att avlida.
Nu ska jag lyssna på Bon Iver och försöka minnas stegen. Jag tycker att alla som råkar läsa det här borde önska mig lyckatill, det lär behövas.


Finaste Anna Terheim

All I Want For Christmas Is You

Igår firade jag jul med Kasper och familjen Irgens, världens härligaste människor.
Åt god mat, de spelade fint med fingrarna på vinglasen.
Första gången jag såg någon med en riktig gran med riktiga ljus i, och en fin gran var det.
Jag fick fina små saker också, bland annat en ring med form av ett träd, för fin för att visas här med någon dum mobilbild.
Bytte julklappar och tuggade ischoklad. Julmys.
Kändes för första gången som jul på riktigt. I vanliga fall brukar jag börja räkna ned i början av december men det har inte kännts så där väldigt juligt. Det gjorde det nu. 

Idag, fikade jag och finaste Moa lite julfika innan vi drog oss mot stan.
Nu på kvällen byttes det lite julklappar med farmor och farfar som åker ned till faster i tyskland imorgonbitti. Jag älskar farmor, hon gav mig ett jättejättesuperdupermegafint fotoalbum, ett sånt som man klistrar in bilderna i. Nu vill jag åka hem till mamma och framkalla bilder så att jag kan sätta mig och klippa och klistra i det.

Kasper



Ett år idag, jag älskar dig.

Attans

Attans, det är fockin' freezin' hela tiden nu. Trots allt är det mycket varmare ute nu än för ett par dagar sen, det är väl, bra.
Just nu skulle jag inte säga nej till att följa med Maria till hennes stuga i Kittelfjäll, jag är så väldigt sugen på att åka slalom. Det var hur mysigt som helst när vi var där tidigar i år. Så himla vackert överallt. 


Kanske får jag följa med igen på sportlovet om jag är snällis(det är jag ju hela tiden!).

Träningsvärk i benen som tar livet av mig har jag nu,
och kalla händer.

inuti

Allting rullar på per automatik.
Människor är kalla inuti, ändå sträcker de på ryggen och håller huvudet högt.

Även jag.

sjutton minus och knallröd näsa



Det kändes imorse för första gången att det var vinter. 17 minusgrader och säkert fem lager kläder när jag gick till skolan, nu känns det på riktigt. Usch, jag får bara ont i magen när jag funderar på att vi får våra slutbetyg nästa termin, ännu mer av att vi måste söka gymnasie i början av februari. Jag har ju ingen aning om vad jag vill göra med mitt liv. Jag kollar sam program och jag kollar natur program och jag kollar Bild & Form program men ingenting
känns
som
mig.  

Jag hoppas faktiskt att jag faller för arenakultur. Det finns så himla intressanta tillval att jag dör. Jag vill gå ett program innehållande bara tillvalen! Fast det går ju inte. Men tänk vad kul, Bild, Journalistik, Det var något med skrivande också. Det verkar riktigt bra. Även om jag kanske mera är lagd åt naturhållet vad gäller kunskap så tycker jag nog ändå mer om samhällskunskap. Fast jag vet inte.
Dumma dilemma.
Men ett naturprogram och full behörighet när jag ska söka till universitetet låter ju inte heller helt fel.
Helvete.

Det löser sig, brukar jag förklara för människor i min omgivning, gör det verkligen det?
Bara sådär?

någon novembernatt

Någon natt i november, eller oktober, i min pappas lägenhet, skrev jag lite.
Jag tror tillochmed att jag skrev ett litet inlägg om det här. Hur som haver hittade jag just lappen jag skrev, eller novellen eller vad man nu kallar det.
Jag tänker vara jobbig och lägga ut bara den första sidan.

Ljuset

Två minuter till nästa lektion. Helvete för spanska.

Det är så vackert ute nu, när snön ligger tjock och allting är ljust och fint. Vackert.
Så onödigt, att sitta här instängd i skolan när jag bara vill ut i ljuset. Snart, nästa vecka, friheten.
Men jag vill ut nu. 11.55, just i den här sekunden börjar min lektion.

Lennon feelings



Såhär känner jag mig i min nya jättebreda svarta tröja, som Lennon i help. Jag borde sticka mig en rög/vit randig halsduk också. Sen, på lovet kanske, då har jag gott om tid. Vi skrev prov-nationella i svenska idag. Alltså för att få prova på, bara uppsatsdelen. Jag skrev en novell, hoppas att det finns som alternativ på det riktiga, jag har lätt för noveller.
Nästa vecka slutar vi skolan, då måste jag dansadansadansa. Det är inget jag ser fram emot. Dumma dans.
Nu innan jul äter jag minst tre lussekatter per dag, det är helt rätt. Nu ska jag lyssna på musik och läsa på om andra världskriget.

Human, human of the year

Human of the year snurrar i huvudet på mig.
Idag var det otroligt vackert ute när jag och mamma åkte iväg till morfar. Det är ingen mening med att jag försöker att beskriva det, för det går inte. Det var vackrare än Regina Spektors röst. Vi pratade och drack kaffe och åt lussekatt och mjuk pepparkaka.
Man dricker alltid kaffe hos morfar, han gör gott kaffe.
På tisdag ska jag åka till honom igen och vi ska slå in lite julklappar tillsammans, han är bra fin min morfar. Kvällen har bestått av kortspel för min del. 
Nu bode jag komplettera hemkunskapsuppgiften, men jag ska göra fika istället. Eller till att börja med i alla fall. 

Min hund är lockig på huvudet. Det är lite orättvist att hon får vara så lockig och inte jag.  

Mitt i natten dilemma

Idag har jag inhandlat lite julklappar, inklusive en julklapp till mig själv. Fast jag är osäker på om jag ska behålla den eller inte. Saken i fråga är en klännig som är söt, fast jag vet inte. Jag har beslutångest. Om någon råkar klicka sig in på min blogg så får ni mer än gärna posta en liten kommentar. Annars tror jag den ryker på måndag. Fast jag vet inte, ty jag har beslutångest.
tvåhundra spänn i fickan / Blommig klänning



Snart är det julavslutning och snart kommer finaste Moa hit. Den här terminen har gått väldigt fort av någon anledning.



Om hon är snällis får hon ta del av resultatet av mitt och mammas julbak vilket inte är helt fel.


Igår

Igår var trevligt.
På dagen sjöng små barn falskt för oss i ett luciatåg innehållande tre lucior, en tärna och säkert en miljon tomtar. Sen lussebullar och skola.
  På kvällen blev det pojkvän, och vänner som hade lagat världens go'aste mat. Petter och Amanda stod för maten och Jag, finasteKasper, Herman, Eva, Thim, Henrik och Enya för sällskapet. Vi åt gott och såg kul film och kliade fina katter.
 
 
  

Ära vare gud i höjden denna har jag gjort på slöjden, för att citera Patrik



Det bästa med att göra kläder själv är att de blir precis som man vill ha dem.

Idag har jag haft superont i huvudet för att the evil toothhealers(fint va) drog åt metallen jag har i munnen. Aj. 
I stort sett har jag bara ätit chokladtårta och sovit idag, inte mig emot. Borde baka en egen och äta upp hela själv bara för att kompensera alla tjejer som slutar äta för att de har komplex. Mat är gott för fan. 
  Jag har även slagit in lite julklappar, det är en av mina favoritsysselsättningar. Jag är redigt duktigt på det också kan jag lova!
 
 Mamma har varit och julhandlat med sin väninna idag, hon fick med sig ett väldigt gott grönt rooibos te hem. Egentligen tycker jag att rooibos te brukar smaka som torrt grös luktar på våren, alltså blä. Men, det här var en glad överraskning. För min del blir det handla julklappisar med Cornelia imorgon, hrely nice. 

Kungarna


A dustland fairytale

Har ni någonsin tänkt er erat liv som en bok? Eller bara vissa händelser, det kanske bara är jag.
Rätt vad det är kan det bara klicka till i huvudet "och så stegade han snabbt ut ur rummet under tystnad" eller "Alla människor vimlade omkring som yra höns på stadens gator, vad hade de så bråttom till?"
Det kanske bara är jag.

Grattis på Maria som blev ett år äldre idag!
Parti sen


Invisible

Imorse var jag och finastina ute och fotade. Blev finare än jag trodde. Stina is the shit.
Sen fikade jag och lilla pappa på station, latte  och nästanpepparkaka-nästanpunchrulle sak, trevligt.
Har fixat årets första julklappar och nynnat och lullat runt i stan. Än så länge har jag bockat av två peroner på julklappsinköpslistan.
Nu på kvällen har jag och Maria varit och sett New Moon, är det meningen att man ska bli mer rörd av soundtracket än filmen i sig? Men den var rätt bra. Slutet var dock djupt störande, men jag ska inte spoila det för de som inte har sett den.
För tillfället, ligger pappa och sover till hajen och jag är trött.


Stina har inte skickat mig några bilder från idag än men här än en från henns blogg(länk at your left, hur får man den att synas?)


Du kommer kanske aldrig att förstå att jag var mer ensam när jag stannade än jag var vid vattnet på egen hand

Maria & Morotskaka

Sitter på wayne's coffe med Maria och ska försöka mig på att plugga no. Så himla mysigt här, tusenmiljarder gånger bättre än att plugga hemma.
Till höger om mig sitter en grupp fransyskor och ett par svenskar och jag vill dö för att franska är så fint. Det spelar ingen roll vad folk säger på franska, de kan be mig dra åt helvete, jag smälter ändå.
Jag vill lära mig, nu. Flytande franska med ett fingerknäpp skulle inte vara helt fel.
Dricker te
äter morotskaka
och åmar mig över att jag föddes i lilla Sverige.



Vinterkyla

Blev förvånad första morgonen jag hörde knastret.
Knastret under min skor som talade om att det var vinter.
Det börjar kännas riktigt nu, vintern, julen.
Det är synd att det är ljust ute medan vi sitter och ruttnar i skolan. Jag vill vara ute i solen.
Jason Mraz är fin.
Sover för lite.
Ali klagar mycket.
Borde sluta upp med skolan, det är ju bara strunt ändå. Lyssna på musik, måla och vara ute mer.


party



Någon fin morgon innan skolan

På Söndag blir Maria otroligt nog ett år äldre. Lilla Maria.
Jag har en fin plan som jag inte kan dela med mig av här, det är för riskabelt!
På lördag blir det New Moon för oss. Om den inte är bra kan jag bara glo på Snyggward och Bella.
Nu måste jag sätta mig ned och skriva en bok om universum. Lätt

It's you, your scent, it's like a drug to me
like my own personal brand of heroine

deja vu

Jag älskar jenny

http://gluefox.com/skap/univ/univ1.shtm
http://www.tillliv.se/begrunda/kr208.pdf
Jenny är världens finaste lärare pusselipuss

RSS 2.0